STER Advertentie
STER Advertentie

Veroordeelde Joey D overleden na politie-inval in Rosmalen

Veroordeelde Joey D overleden na politie-inval in Rosmalen
Shutterstock

Donderdag 23 januari 2020 - 08:06 uur

|

Door:

Freek

De politie deed gisteren een inval bij de 27-jarige Joey D, die veroordeeld is voor de moord op zijn oom. Tijdens de inval ontstond er worsteling met de veroordeelde die zich ernstig zou hebben verwond. Uiteindelijk is Joey D met een ambulance onder begeleiding van de politie naar het ziekenhuis gebracht. Uren later is D. overleden aan zijn verwondingen.

 Uren lang onderhandelen

De reden voor de inval van de politie was de uitspraak van de rechtbank in hoger beroep. Eerder werd Joey D. vrijgesproken voor de zaak rondom de moord op zijn oom, maar in hoger beroep bleek D. toch schuldig te zijn. Hij was veroordeeld tot ruim vijftien jaar gevangenisstraf, maar daar zat Joey D. niet op te wachten. Toen de politie hem kwam ophalen is er volgens de politie geschoten. Zelf zegt Joey dat hij niet heeft geschoten via een smsje aan zijn advocaat: “Eerst word ik al ten onrechte veroordeeld voor moord, en nu wordt er ook nog ten onrechte gezegd dat ik heb geschoten.”

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In  beroep

De advocaat van Joey was de enige communicatie met de buitenwereld voor de man uit Rosmalen. De advocaat stuurde een bericht naar D. met het advies: "Trek je kleren uit, behalve je onderbroek en loop met je handen omhoog naar buiten". Zijn advocaat was eerder vanochtend, uren voor het overlijden van zijn cliënt, in beroep gegaan tegen de uitspraak van het hof. 

Populair op FunX.nl

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS

  • Akwasi legt kritiek naast zich neer: 'Niets mis met mij, wél met Nederland'

  • Kim en Kanye delen hartverwarmende beelden van hun vakantie

  • 'Ik kan de stinkende scheetjes van mijn vriendin niet verdragen'

  • Nieuwe warmterecord: 'Het was nog nooit zó warm op 8 augustus'