Up 2 Date

Willem Holleeder krijgt levenslang

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Willem Holleeder krijgt levenslang

Willem Holleeder (61) is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. Dat is vandaag besloten in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp. Holleeder is veroordeeld vanwege het opdracht geven tot vijf moorden tussen 2002 en 2006. Hiermee is een einde gekomen aan een van de grootste Nederlandse rechtszaken ooit.

Gewetenloos

Alle moordopdrachten van Holleeder zijn volgens de rechtbank bewezen. Naast de liquidaties maakte hij ook deel uit van een criminele organisatie. De rechtbank noemde Holleeder 'gewetenloos'. Levenslang is volgens de rechter dan ook de enige passende straf.

Media-aandacht

De zaak rondom Willem Holleeder, ook wel bekend als 'De Neus', is altijd veel in de media geweest. Zijn zussen Astrid en Sonja speelden een grote rol in het proces. Zij waren de belangrijkste getuigen in de zaak en getuigden onder andere tegen hem in de zaak van de moord op Sonja's man, Cor van Hout, in 2003. Astrid schreef twee boeken over de zaak: Judas en Dagboek Van Een Getuige. Van de eerste titel is ook een televisieserie en een theatervoorstelling verschenen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie