STER Advertentie
STER Advertentie

Centrale eindexamens gaan niet door vanwege coronacrisis

Centrale eindexamens gaan niet door vanwege coronacrisis
ANP

Dinsdag 24 maart 2020 - 10:59 uur

|

Door:

Milou

Nadat gisteren de aangescherpte coronamaatregelen bekend zijn gemaakt, is nu besloten dat de centrale eindexamens op middelbare scholen niet doorgaan. Op basis van schoolexamens - toetsen die eerder dit schooljaar al zijn gemaakt - zullen scholen beslissen of leerlingen geslaagd zijn of niet. De eindexamens zouden op 7 mei beginnen. 

Volwaardig diploma

Minister Slob van Onderwijs liet tijdens een persmoment weten dat middelbare scholieren die slagen gewoon een volwaardig diploma krijgen. Ook worden leerlingen zoveel mogelijk begeleid. "Ik wil tegen middelbare scholieren zeggen dat ik goed besef dat dit voor hen een onzekere tijd is."

Laatste schoolexamens

Nog niet alle schoolexamens zijn afgenomen. Er moest nog één ronde plaatsvinden, maar toen werd besloten dat alle scholen moesten sluiten. Op veel scholen staan die laatste toetsen gepland voor vandaag. Scholen mogen hiervoor speciaal opengaan en in kleine groepjes de examens afnemen. 

deadlines verschoven

De grote onderwijsbonden en de vereniging van scholen in het voortgezet onderwijs (VO-raad) wilden dat ook die laatste schoolexamens tijdelijk gestaakt worden, omdat niet alle scholen zich aan de regels van het RIVM kunnen houden. Minister Slob van Onderwijs heeft echter tijdens een persmoment laten weten dat scholen wél door mogen gaan met de toetsen, maar zoveel mogelijk op afstand. Ze krijgen langer de tijd om dit te organiseren, namelijk tot begin juni. De aanmeldingsdeadlines voor vervolgstudies zijn ook opgeschoven.

Om dit Twitterbericht te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Populair op FunX.nl

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Grapperhaus krijgt alsnog boete en aantekening op strafblad

  • Rutte: “Het virus is met een comeback bezig”

  • Cardi B en Offset gaan scheiden

  • Tim Hofman confronteert TikTok-manager ‘die 300K achterhield’

  • Ibrahim (18) kwam als bootvluchteling naar Nederland en shinet nu op Vogue-cover