Up 2 Date

Nieuwe maximum snelheid van 100 km/uur geldt vanaf maart 2020

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Nieuwe maximum snelheid van 100 km/uur geldt vanaf maart 2020

Vanaf maart 2020 moet je je gaspedaal een stukje minder hard gaan intrappen. De nieuwe maximumsnelheid gaat dan namelijk in, zo schrijft minister Van Nieuwenhuizen vandaag aan de Tweede Kamer. Dat betekent dat je vanaf 16 maart 6:00 uur op alle Nederlandse snelwegen overdag niet meer harder dan 100 km/uur mag rijden.

Alleen 's avonds 130 km/uur

Op de wegen waar altijd 120 of 130 km/uur gereden mocht worden, mag dit voortaan alleen nog maar tussen 19:00 en 6:00 uur. Alle borden langs de snelweg moeten dus vervangen worden, vandaar dat het nog drie maanden duurt voordat de nieuwe maatregel ingaat.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Stikstofcrisis

De snelheidsverlaging is een maatregel om de stikstofuitstoot te verlagen. Dat stofje - dat wordt uitgestoten door industrie, landbouw, auto's en vliegtuigen - zorgt namelijk voor grote natuur- en gezondheidsproblemen. En laat Nederland nou heel hoog staan op de lijst van 'vervuilende' landen wat betreft stikstof. Daarom werden er vorige maand beslissingen gemaakt over nieuwe maatregelen om zo 'ruimte te maken' voor vervuilende bouwprojecten en infrastructuur.

Ster advertentie
Ster advertentie