Up 2 Date

Jay Z betaalt advocaat voor familie waarvan 4-jarig kind onder schot werd gehouden

  1. Newschevron right
  2. Jay Z betaalt advocaat voor familie waarvan 4-jarig kind onder schot werd gehouden

Jay Z heeft een topadvocaat ingehuurd om een familie uit het Amerikaanse Arizona te steunen. De familie werd in mei op traumatiserende wijze door de politie onder schot gehouden, omdat hun vierjarige dochter - zonder dat ze dat wisten - een pop uit de winkel meegenomen had.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Videobeelden

Op de videobeelden, die viral gingen, is te zien hoe twee politieagenten naar de auto van het gezin rennen met getrokken wapens. "Kom uit die fucking auto", schreeuwt een van de agenten. Waarna hij Iesha Harper, de moeder, vraagt haar handen omhoog te doen. "Ik kan mijn handen niet omhoog doen", schreeuwt Harper terug. "Ik heb een fucking baby in mijn handen. Het lukt me niet. Ik ben zwanger." Ondertussen wordt Dravon Armes, de vader, uit de auto gehaald, in de boeien geslagen en getrapt tegen zijn knieën.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Persconferentie

"Dit gebeurt elke dag en elk uur in Amerika," aldus Sandra Slaton, een van de advocaten van de familie, tijdens de persconferentie. "Maar gelukkig was er videomateriaal van dit incident." De familie heeft een excuses ontvangen van de politiechef en burgemeester van Phoenix, maar dat beschouwen ze als 'een klap in het gezicht'. Zij willen niet dat de twee politieagenten vrijuit gaan. "Iedereen weet dat ze niet geschikt zijn voor hun werk," zei Dravon Armes in een persconferentie. "Net zoals bij elke andere baan, moeten de twee agenten verantwoordelijk gehouden worden voor hun daden - en dat is nu totaal niet het geval."

Ster advertentie
Ster advertentie