STER Advertentie
STER Advertentie

Mag je een examenfeestje geven? Rutte geeft antwoord!

Mag je een examenfeestje geven? Rutte geeft antwoord!
Unsplash

Woensdag 20 mei 2020 - 17:54 uur

|

Door:

Thijn

Het einde van het schooljaar is in zicht en dat betekent dat veel scholieren hun diploma zullen halen. Erg fijn, maar wat veel jongeren willen weten is: mogen we een examenfeestje geven? Eindelijk is er nu duidelijkheid over die vraag.

1,5 meter afstand

Volgens Mark Rutte kunnen examenfeestjes straks gewoon weer plaatsvinden, maar dan wel onder voorwaarden. Volgens de premier zijn die voorwaarden "heel simpel": iedereen moet 1,5 meter afstand houden. "Buiten, binnen, overal." Voor huisgenoten is er een uitzondering. Dit maakte de minister-president bekend tijdens zijn wekelijkse persconferentie op woensdag.

Overlast

Rutte licht toe: "Alle beperkingen zijn weg. De normale regels gelden weer. Je mag dan een samenkomst hebben, ook met vier of vijf mensen." En dat geldt dus ook voor een examenfeestje met twintig scholieren, zolang iedereen maar 1,5 meter afstand houdt van elkaar. Toch voegt de premier er wel aan toe dat wanneer er overlast veroorzaakt wordt, er kan worden ingegrepen.

Kortom, gewoon organiseren dat fuifje, maar zorg voor voldoende afstand. In Duitsland hebben ze daar een goede oplossing voor gevonden...

Music Video Katy 90 Gif Party GIF by Katy Perry - Find & Share on ...

 

Populair op FunX.nl

  • Danny volgt pedo-hunters die met nepprofielen op pedo's jagen

  • Nieuwe maatregelen kabinet: 'Horeca om 01.00 dicht, maximaal 50 man erin'

  • Rutte: “Het virus is met een comeback bezig”

  • Football manager 2020 nu tijdelijk gratis op te halen

  • Ibrahim (18) kwam als bootvluchteling naar Nederland en shinet nu op Vogue-cover

  • Cardi B en Offset gaan scheiden