STER Advertentie
STER Advertentie

Witte supremacist in Amerika geëxecuteerd na marteling en moord op 8-jarig meisje

Witte supremacist in Amerika geëxecuteerd na marteling en moord op 8-jarig meisje
Spokane Police Department

Woensdag 15 juli 2020 - 11:31 uur

|

Door:

Thijn

Voor het eerst in 17 jaar heeft de Amerikaanse regering opdracht gegeven om de doodstraf te laten uitvoeren. De executant is Daniel Lee Lewis, een witte supremacist die vast zat voor de moord en marteling van een 8-jarig meisje en haar ouders. De man claimde tot aan zijn laatste adem dat hij onschuldig was.

Executie

De executie vond gisteren plaats om zeven minuten over acht (lokale tijd) in Indiana. Daniels dood werd medebepaald door een uitspraak van het Hooggerechtshof. Zij zette een streep door het besluit van een lagere rechtbank in Washington om deze en drie andere executies met een dodelijke injectie uit te stellen.

Onschuld

Tot op het laatste moment beweerde Daniel onschuldig te zijn en niet verantwoordelijk voor de moord op de familie. Zijn laatste woorden waren: "Ik heb het niet gedaan. Ik heb een hoop fouten gemaakt in mijn leven, maar ik ben geen moordenaar. Jullie doden een onschuldig man." Daarna kreeg hij een dodelijke injectie toegediend.

Witte supremacist

Daniel beweerde geen moord te hebben gepleegd, maar kwam er wel openlijk voor uit dat hij het 'blanke ras' als superieur beschouwde. Ook had hij een symbool in zijn nek getatoeëerd staan wat sprekend lijkt op een hakenkruis. Volgens zijn advocaten was hij echter van gedachte veranderd gedurende de afgelopen jaren en zou hij zichzelf niet langer een witte supremacist noemen.

Populair op FunX.nl

  • Petitie: verwijder Kylie Jenner uit Cardi B en Megan Thee Stallion-videoclip

  • Gewapende overval op huis Nikkie de Jager

  • Nieuw-Zeeland al 100 dagen zonder coronabesmetting

  • Heftige beelden van bruidsshoot tijdens explosie Beiroet

  • Netflix komt met serie over gestoorde horrorverpleegster Ratched

  • Tim Hofman en QuinsDing woedend op Diana Gabriels in nieuwe #BOOS