Up 2 Date

Mogelijk hoogste temperatuur ooit gemeten in Amerikaanse Death Valley

foto: Unsplash
  1. Newschevron right
  2. Mogelijk hoogste temperatuur ooit gemeten in Amerikaanse Death Valley

Dacht je dat het hier in Nederland warm is? Kom dan niet in de Amerikaanse Death Valley! De woestijn in de staat Californië heeft namelijk hoogstwaarschijnlijk het record verbroken voor de hoogste temperatuur ooit gemeten.

Death Valley

Dit meldt The Washington Post. Zondag werd de temperatuur gemeten in de Death Valley door de National Weather Service en kwamen zij op een temperatuur van 54,5 graden. Deskundigen zullen de meting nog nader gaan onderzoeken, maar volgens de voorzitter van de organisatie klopt hij wel.

Records

Death Valley is de laagste, heetste en droogste plek van heel Amerika. De plek waar de temperatuur is gemeten, Furnace Creek, ligt ongeveer 58 meter onder zeeniveau. Dat is ook de plek waar ooit eerder de hoogste temperatuur op aarde werd gemeten. Dat was in 1913, toen stond er 56,7 graden op de teller. Echter stellen onderzoekers vraagtekens bij de betrouwbaarheid van die oude metingen.

Oude metingen

Veel weerexperts zijn daarom van mening dat de 54 graden die in 2013 in Death Valley en in 2016 en 2017 in Koeweit en Pakistan zijn gemeten, het huidige record hebben van het hoogst gemeten temperatuur ooit. Mocht dit kloppen, dan is afgelopen zondag het record dus verbroken.

Ster advertentie
Ster advertentie