Up 2 Date

Rutte bevestigt: 'Discotheken blijven dicht, risico te groot'

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Rutte bevestigt: 'Discotheken blijven dicht, risico te groot'

Maandag werd het al voorspeld, maar zojuist was het dan ook zover: Rutte heeft tijdens de corona-persconferentie bevestigd dat de discotheken en nachtclubs voorlopig nog dicht blijven.

Te groot risico

Volgens de minister-president is dit noodzakelijk om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. "Het risico op nieuwe uitbraken is gewoon te groot", aldus de premier. Daarbij wijst Rutte ook naar het buitenland, waar het volgens hem te vaak al mis is gegaan met de heropening van clubs.

open bij Vaccin

Volgens de 'routekaart' die het kabinet eerder dit jaar bekendmaakte zouden de discotheken en clubs eigenlijk al op 1 september hun deuren weer mogen openen. Die geleidelijke versoepeling is nu echter officieel van de baan. Rutte vreest dat de tenten pas weer open kunnen zodra er een vaccin is. Deskundigen waarschuwde eerder al dat de kans op heropening zonder vaccin 'miniem' was.

Regionale maatregelen

Tevens maakte Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge bekend dat maatregelen vaker op regionale basis zullen worden genomen en dat zij in gesprek willen over aan de corona-aanpak met "iedereen die dat wil".

Ster advertentie
Ster advertentie