Up 2 Date

Opgepakte klimaatactivisten die privéjets op Schiphol blokkeerden zijn weer vrij

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Opgepakte klimaatactivisten die privéjets op Schiphol blokkeerden zijn weer vrij

De demonstranten die zaterdag zijn opgepakt bij een protestactie op Schiphol zijn weer vrij. Dat laat de marechaussee weten via Twitter. In totaal werden er ruim 200 mensen aangehouden bij het protest van Greenpeace en Extinction Rebellion.

Onderzoek

"Gisteravond heeft de Marechaussee rond 23.30 uur de laatste verdachten heengezonden die betrokken waren bij de protestactie op Schiphol-Oost", schrijft de marechaussee op Twitter. "Ruim 200 personen zijn aangehouden, onderzoek naar onder andere vernieling en betreden van verboden terrein loopt."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie burgemeester

Marianne Schuurmans, burgemeester van Haarlemmermeer, is niet blij met de protestactie. "Dit heeft niets te maken met de demonstratie zoals afgesproken", schreef ze op Twitter. Ook zegt ze dat alle "directe en indirecte schade op de actievoerders en organisatoren verhaald worden".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Bullshitvluchten van de baan'

Zaterdagmiddag bestormden activisten het terrein van Schiphol waar de privéjets staan. Ze gingen onder de vliegtuigen en de vleugels zitten om de toestellen te blokkeren voor gebruik. Vanaf de parkeerplaats zongen activisten met instrumenten de actievoerders toe. Op spandoeken stonden teksten als 'bullshitvluchten van de baan'.

Ster advertentie
Ster advertentie