Up 2 Date

Buschauffeur gijzelt 51 Italiaanse scholieren en steekt bus in brand

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Buschauffeur gijzelt 51 Italiaanse scholieren en steekt bus in brand

In het noorden van Italië heeft een buschauffeur een groep van 51 middelbare scholieren gegijzeld. Hij liet een docent de leerlingen vastbinden en stak vervolgens de bus in brand door middel van een blik benzine. Een van de jongeren kon met een mobiele telefoon zijn ouders waarschuwen, die op hun beurt de politie belden. Een korps van de Italiaanse militaire politie zette uiteindelijk een achtervolging in en dwong de bus tot stilstand. Op het moment dat de brand werd gesticht, konden de leerlingen vluchten via een ingeslagen achterruit. Er zijn geen slachtoffers gevallen.

protest tegen vluchtelingenkwestie

De chauffeur, een 47-jarige Italiaan van Senegalese afkomst, is gearresteerd. Hij zou hebben geroepen dat 'niemand het er levend van af zou brengen' en zou plannen hebben gehad om door te rijden naar het vliegveld van Milaan. Tegen de politie liet hij weten een bloedbad te willen aanrichten uit protest tegen het vluchtelingendrama dat zich afspeelt op de Middellandse Zee.

geen ernstige gewonden

Twaalf van de scholieren en twee volwassenen hebben rook ingeademd en zijn naar het ziekenhuis gebracht, maar niemand raakte ernstig gewond. De bus is helemaal uitgebrand.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie