Naar homepage
Up 2 Date

Kinderen (1 en 2) gered uit warme auto, ouders waren op het strand

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Kinderen (1 en 2) gered uit warme auto, ouders waren op het strand

Hoewel je zou denken dat ouders inmiddels beter moeten weten, komt het helaas nog vaak voor dat ze hun kinderen in een te warme auto achterlaten. Zo ook afgelopen zondagmiddag bij Wijk aan Zee toen hulpdiensten twee jonge kindjes van 1 en 2 jaar oud uit een warme auto moesten redden. De ouders waren op het strand en hielden de kinderen in de gaten met een camera.

Net op tijd gered

De twee kinderen zaten versuft in een warme en volledig afgesloten auto. Gelukkig liep er een voorbijganger langs die de kinderen zag en meteen de hulpdiensten inschakelde. De politie tikte vervolgens een ruit van de auto in om de kinderen te bevrijden. In een bericht op Facebook liet de politie weten dat het volgens de ambulancedienst niet veel langer had moeten duren, gezien de toestand van de kinderen. Eenmaal uit de auto gered, knapten de kinderen vrij snel weer op.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boos vanwege ingeslagen ruit

De ouders van de kinderen kwamen niet veel later na de bevrijding aanlopen waarna ze vertelden dat ze op het strand waren en hun kinderen via een camera in de gaten hielden. Volgens de politie waren de ouders boos vanwege de ingeslagen ruit. De agenten arresteerden beide ouders en maakten een melding bij Veilig Thuis, een advies- en meldpunt voor onder andere kindermishandeling.

Kinderen maken het goed

De politie laat weten dat de kinderen inmiddels thuis zijn en het goed maken. Ondanks dat ze een strafrechtelijk onderzoek waren gestart, heeft de officier van justitie besloten dat er geen vervolging zal plaatsvinden. Begeleiding van de ouders door Veilig Thuis zou namelijk beter zijn voor het welzijn van de kinderen.

Ster advertentie
Ster advertentie