Up 2 Date

Wanhopige moeder: "Help mijn ontvoerde dochtertje terug te halen"

  1. Newschevron right
  2. Wanhopige moeder: "Help mijn ontvoerde dochtertje terug te halen"

Het is vijf maanden geleden dat Nadia Rashid haar 2-jarige dochtertje sprak. Sinds de verdwijning van het meisje september vorig jaar, heeft zij niets van haar gehoord en lijkt de situatie uitzichtloos. De wanhopige moeder roept nu de hulp in van iedereen om haar heen. "Help en steun mij en Insiya en teken alsjeblieft deze petitie."

Samenwerking

Al gauw na de verdwijning van Insiya werd haar vader ervan verdacht haar ontvoerd te hebben naar India. Volgens Nadia is het daarom belangrijk dat de twee overheden, de Nederlandse en de Indiaase, samenwerken om het meisje zo snel mogelijk terug te krijgen bij haar familie.

In samenwerking met Humans of Amsterdam is ze de campagne #BringInsiyaBack gestart om supporters een petitie te laten tekenen. In een video vertelt Nadia hoe haar leven eruit ziet sinds haar dochter gewelddadig uit haar leven is gerukt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reactie ministerie

In reactie op de video op de Facebookpagina van Humans of Amsterdam, laat het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken weten dat zij de situatie erg goed begrijpen.

"Natuurlijk begrijpen wij de frustraties van Nadia. Het moet verschrikkelijk zijn om zo lang gescheiden te zijn van je kind. Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft deze zaak vanaf het begin heel serieus genomen. Daarom hebben wij ook contact met de Indiaase autoriteiten op de hoogste niveaus, inclusief het Indiaase Ministerie van Buitenlandse Zaken. Ondertussen blijven wij in gesprek met beide ouders van Insiya. We hopen, voor Insiya's bestwil, dat er zo snel mogelijk een oplossing gevonden kan worden."

Ster advertentie
Ster advertentie