Up 2 Date

VIDEO: Rihanna geeft wiskundeles aan kindjes in Malawi

  1. Newschevron right
  2. VIDEO: Rihanna geeft wiskundeles aan kindjes in Malawi

Rihanna ging op reis naar Afrika om geld op te halen voor onderwijs in derdewereldlanden. Er is een documentaire gemaakt van haar trip naar Malawi, waar ze wiskundeles geeft en gesprekken voert met de jonge leerlingen, de leraren en de verschillende onderwijsinstanties.

Wiskunde

Rihanna brengt een bezoek aan de 'Muzu-school' en helpt onder andere mee tijdens een wiskundeles. Ze is erg onder de indruk van wat ze ziet.

''De manier waarop ze leren is zo mooi. Leren met melodie, dat vind ik fantastisch. Kinderen onthouden melodieën heel erg makkelijk, dus als je op die manier kan leren, vind ik dat fantastisch.''

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Honderd leerlingen

Aan de andere kant beseft RiRi ook dat de situatie heel zwaar is. Eén leraar is verantwoordelijk voor maar liefst honderd leerlingen, waarvan een groot deel niet eens te eten heeft. Daarnaast is er weinig lesmateriaal en ook zijn er veel te weinig schoolgebouwen. Hierdoor moeten sommige vrouwen vijftien kilometer naar school lopen, terwijl dat helemaal niet veilig is.

drop-outs

Een ander groot probleem is het aantal leerlingen dat stopt met leren. Ongeveer zeventig procent van de Malawische kinderen gaat naar de basisschool, terwijl maar acht procent naar de middelbare school gaat.

TE SLIM

Doordat er zoveel mensen in één klas zitten, kan er geen onderscheid worden gemaakt tussen de kennisniveaus. Hierdoor stoppen er ook vaak kinderen die iets slimmer zijn dan de andere leerlingen. Rihanna vindt het moeilijk om te zien dat mensen met zoveel potentie toch moeten opgeven.

''Het is zo zonde dat ze moeten stoppen. Iedereen leert hier samen en met dezelfde snelheid. Het is sneu dat sommige kinderen moeten stoppen, terwijl ze eigenlijk heel veel zouden kunnen bereiken.''

TOEKOMST

De zangeres is oprichter van de Clara Lionel Foundation en ambassadeur van de Global Partnership for Education. De bedoeling van de reis is om betere banden op te bouwen met leraren, studenten en overheidsinstanties om zo een betere toekomst te creëren voor de volgende generatie. Om dit te kunnen bereiken, moet er ook veel geld worden opgehaald.

Ster advertentie
Ster advertentie