Up 2 Date

Duitse man laat vriendin voor dood achter op de achterbank van zijn auto

foto: ANPfoto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Duitse man laat vriendin voor dood achter op de achterbank van zijn auto

Een inwoner van het Duitse grensdorp Baesweiler wordt ervan verdacht dat hij zijn stervende vriendin (30) achterliet in zijn auto en zelf ging slapen bij zijn ouders. De man staat deze week voor de rechter in Aken.

Drugsverslaafd

De 59-jarige verdachte Hayri D. is geen onbekende van de Duitse justitie. De man uit Baesweiler heeft een lang drugsverleden en werd meerdere keren opgepakt en veroordeeld voor drugsbezit, rijden zonder rijbewijs en diefstal. Op 5 november 2019 ging het echter gruwelijk mis. Hayri D. ging met zijn 30-jarige vriendin logeren bij bekenden in Aken, maar dit werd al snel een drugsfeest. Er werd cocaïne, heroïne en voorgeschreven medicatie gebruikt.

Onwel door overdosis

De vriendin van Hayri D. werd onwel na overmatig drugsgebruik en sleepte zich door de gang richting de voordeur. Eenmaal bij de voordeur aangekomen zakte de vrouw in elkaar. Volgens de officier van justitie wist Hayri D. wat er aan de hand was. De verdachte heeft een langdurig drugsverleden en heeft meerdere malen geprobeerd af te kicken, daarom zou hij een overdosis moeten herkennen, denkt het OM.

Quote

Hij wist dat ze dood zou gaan

Officier van justitie

Verdachte liet vrouw sterven

Hayri D. besloot geen hulp in te schakelen en droeg haar, samen met een andere aanwezige, naar de auto. De vriendin werd op de achterbank gelegd en D. reed vervolgens naar het huis van zijn ouders in Baesweiler waar hij bij inwoont. De verdachte besloot naar bed te gaan en liet zijn stervende vrouw achter in de auto. "Hij wist dat ze dood zou gaan", aldus de officier van justitie. In de nacht belde de verdachte tevergeefs enkele keren naar het nummer van zijn vriendin, maar ging de volgende ochtend pas kijken bij de auto. Zijn vriendin bleek toen al overleden.

Dood door schuld en grove nalatigheid

In eerste instantie werd Hayri D. niet als verdachte gezien, maar na autopsie en getuigenverhoren werd de man alsnog vervolgd. Op 26 november 2020 werd hij opgepakt en is hem dood door schuld en grove nalatigheid ten laste gelegd. De verdachte kan een celstraf krijgen van maximaal 15 jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie