Up 2 Date

OM eist 15 jaar cel tegen Limburgs koppel dat 7 oppaskinderen misbruikte

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. OM eist 15 jaar cel tegen Limburgs koppel dat 7 oppaskinderen misbruikte

Het OM eist 15 jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen een Limburgs koppel dat zeven oppaskinderen vernederde en seksueel misbruikte. De 59-jarige Peter S. en 54-jarige Nancy D. deden zich voor als oppasouders en misbruikten zo'n anderhalf jaar 7 meisjes tussen de 1 en 6 jaar oud.

'Weerzinwekkend'

De officier van justitie noemde de zedenzaak weerzinwekkend. "Dit is een zaak waarvan je nekharen overeind gaan. Een weerzinwekkende zedenzaak die niet gruwelijker lijkt te kunnen." Waar D. en S. tijdens de vorige zitting elkaar aanwezen als de initiatiefnemers van het misbruik nam D. vandaag alle schuld op haar. S. heeft aangegeven deels schuldig te zijn aan ontucht.

Seksuele fantasieën

Het koppel leerde elkaar begin 2018 kennen. =NU.nl meldt dat D. en S. beiden seksuele fantasieën over onder meer bdsm, nazisme en kinderen hadden. Het stel wijst elkaar aan als schuldige in het opzetten van het plan om de kinderen te misbruiken. D. bood zich in augustus 2019 via verschillende websites tegen een relatief laag uurtarief aan als oppas. Tijdens haar 'werk' kreeg ze van S. te horen wat ze met de kinderen moest doen.

Schokkende beelden

Het eerste slachtoffer bracht haar moeder eind 2019 op de hoogte van het misbruik. Ze was toen pas zes jaar oud. Beelden van het misbruik zouden in eerste instantie tijdens de vorige zitting vertoond worden, maar de rechtbank zag daar vanwege privacy-redenen van af. In plaats daarvan werden de schokkende beelden in de raadkamer bekeken. "Een dwingende, grove en ruwe toon van de vrouw tegen de kinderen is hoorbaar. Bij de kinderen is ontreddering, verdriet en angst te zien", zei de rechter.

13 maart uitspraak

Volgens de rechtbank is het niet bekend hoeveel de slachtoffers zich zullen herinneren van het misbruik en of ze daar schade van zullen ondervinden. De rechter doet op 13 maart uitspraak in de zaak.

Ster advertentie
Ster advertentie