Up 2 Date

Sloten van achttien Albert Heijn-filialen dichtgelijmd

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Sloten van achttien Albert Heijn-filialen dichtgelijmd

In Amsterdam zijn de sloten van achttien Albert Heijn-filialen vannacht dichtgelijmd. Een deel van de filialen kon daardoor niet op tijd open. De politie heeft nog geen idee wat de reden voor de actie is.

Sloten en rolluiken

Een woordvoerder zegt dat het gaat om sloten bij de deur en bij sommige filialen ging ook het rolluik niet open. "We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat de winkels open kunnen", aldus de woordvoerder. Tot die tijd wachtte het personeel bij meerdere filialen op straat tot ze aan het werk konden.

Inmiddels zijn de deuren van alle filialen weer geopend. "De winkels gaan normaal gesproken om 8.00 uur open. Sommige konden vrij snel open worden gemaakt, bij andere duurde het ietsjes langer. Medewerkers hebben dus maximaal twee uur moeten wachten", aldus een woordvoerder.

Politie doet onderzoek

Het is nog een raadsel wie er verantwoordelijk is voor het dichtlijmen van de filialen en wat het motief zou kunnen zijn. De politie doet momenteel onderzoek. "Wij gaan camerabeelden bij de winkels veiligstellen en die onderzoeken. Er zat helaas geen brief of sticker over het motief van de dader bij."

Ster advertentie
Ster advertentie