Up 2 Date

Avicii gaf voor zijn dood miljoenen euro's aan goede doelen

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Avicii gaf voor zijn dood miljoenen euro's aan goede doelen

De vorige week overleden Avicii was ontzettend vrijgevig. Zo blijkt uit allerlei verhalen die nu opduiken. De Zweedse dj en producer schonk miljoenen aan verschillende goede doelen.

Goede doelen

Zo schonk Avicii in 2012 een deel van de opbrengst van zijn Amerikaanse tournee aan Feeding America, een organisatie die voedselbanken financiert. Ook gaf hij een miljoen euro aan een Zweedse hulporganisatie Radiohjälpen, die zich onder andere inzet voor slachtoffers in Syrië.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Niet nodig

Op het toppunt van zijn carrière, werd het vermogen van de 28-jarige dj geschat op zo'n zeventig miljoen. Een behoorlijk bedrag dat hij, zo zei hij zelf in 2013 in een interview, het liefst deelde met mensen in nood.

“Toen ik veel geld begon te verdienen, ontdekte ik dat ik het eigenlijk niet nodig heb. Als je zo ontzettend veel geld hebt dat je eigenlijk niet nodig hebt, is het het meest menselijk, eerlijk en voor de hand liggend om het dan te geven aan mensen in nood. Aan zij die het echt nodig hebben.”

oman

Tim Bergling, zoals de artiest echt heette, werd op 20 april dood aangetroffen in een resort in Oman. De familie liet in een verklaring weten dat "de dj niet langer veder kon". Verder bedanken ze iedereen voor de massale steunbetuigingen.
"Onze geliefde Tim was een zoeker, een breekbare, artistieke ziel die antwoorden zocht op existentiële vragen"
Ster advertentie
Ster advertentie