Up 2 Date

Kevin Gates krijgt zes maanden gevangenisstraf voor geweld tegen 18-jarig meisje

  1. Newschevron right
  2. Kevin Gates krijgt zes maanden gevangenisstraf voor geweld tegen 18-jarig meisje

Kevin Gates is veroordeeld tot zes maanden gevangenisstraf. Tijdens een concert in Lakeland (Florida) in 2015 trapte hij een 18-jarig meisje tegen de borst. Door de trap viel het meisje achterover en kreeg een black out. Woensdag getuigde zij voor de rechter, die oordeelde dat de artiest met opzet hard schopte.

Zelfverdediging

Kevin Gates claimt dat de vrouw hem van het podium probeerde te trekken en hij zichzelf wilde verdedigen. Op de videobeelden is te zien dat geweld niet de enige oplossing was. Volgens de rechter had hij op dat moment een andere keuze moeten maken.

Strafverhoging

In eerste instantie werd er 60 dagen geëist, maar die straf is na het zien van de beelden door de rechter verhoogd naar 180 dagen. Zijn straf zal hij uitzitten in de Polk County Jail in Florida.

Bekijk het incident en een deel van de rechtszaak hier:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Vader

De vrouw van Kevin Gates is kwaad en teleurgesteld dat haar kinderen worden weggehouden bij hun vader. Zij toont met een andere video op Instagram dat het meisje er helemaal niet zo erg aan toe was.

''Zij en haar vriendin logen voor de rechter. Het is komisch en zielig tegelijk om te zien wat mensen doen voor faam en geld.''


Ster advertentie
Ster advertentie