Up 2 Date

10-jarige jongen vindt apparaat uit dat doden in hete auto moet voorkomen

  1. Newschevron right
  2. 10-jarige jongen vindt apparaat uit dat doden in hete auto moet voorkomen

De Amerikaanse Bishop Curry is nog maar tien jaar, maar heeft nu al een levensreddend apparaat uitgevonden. Volgens zijn vader is de kleine jongen: 'Gefascineerd door het maken en uitvinden van dingen'. Zijn laatste uitvinding moet ervoor zorgen dat er geen kinderen meer om het leven komen in een snikhete auto.

Hete auto

Dat er kinderen overlijden in een hete auto, komt vaker voor dan je misschien zou denken. In Amerika komen overlijden er op deze manier gemiddeld 37 kinderen per jaar.

Maar daar heeft Bishop Curry dus wat op bedacht. Zijn uitvinding, het apparaatje 'Oase', moet worden geplaatst aan de achterkant van de hoofdsteun van de bestuurder en bijrijder. Wanneer er nog iemand in de auto zit en de temperatuur te heet wordt, blaast de 'Oase' koele lucht en daarnaast worden de hulpdiensten gewaarschuwd.

Productie

Bishops vader startte voor zijn zoons uitvinding een donatie-pagina op Gofundme.com. Inmiddels is er al ruim 24.000 dollar gedoneerd. Er is al patent voor het apparaat aangevraagd en ze hopen binnenkort te beginnen met de productie.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie