FunX

14-jarige Benzbars wint de Esko Challenge: "Dit is echt gewoon geweldig!"

  1. Newschevron right
  2. 14-jarige Benzbars wint de Esko Challenge: "Dit is echt gewoon geweldig!"

Producer Esko, die je kent van hits als Le7nesh, Accepterenen Kifesh heeft een maand geleden voor de Esko Challenge een exclusieve beat gemaakt en zocht hiervoor hongerige rappers die vuur kunnen spitten!

FunX werd overspoeld door inzendingen van nieuw talent en koos uiteindelijk drie finalisten: Usain Boyz, Shock Elias en Benzbarz. Esko kwam vandaag met het verlossende antwoord: met wie gaat hij samenwerken?

Winnaar Esko Challenge

"Ik heb weinig hele goede inzendingen gehoord eerlijk gezegd." Het niveau van de inzendingen lag volgens Esko niet erg hoog en hij was dus niet vaak onder de indruk: "Maar dat kan ook komen omdat de artiesten waar ik nu mee werk op een heel hoog niveau zitten". De hitproducer was op zoek naar een unieke artiest.

"Je kan niet klinken als iemand anders, maar dat heb ik wel veel gehoord tussen de inzendingen."

Winnaar

Toch wist Esko wel één winnaar ertussenuit te pikken. En dat is de 14-jarige Benzbars. Dit talentje wist het meeste indruk te maken op Esko: "Hij heeft het gewoon, hij heeft die juice". Natuurlijk zijn er volgens Esko nog wel dingen die beter kunnen, bijvoorbeeld zijn articulatie. Maar dat kan hij allemaal gaan leren als hij in de studio gaat werken met Esko.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gruwelijk

Fernando belde Benzbars op om hem te feliciteren met de winst. Benzbars vertelt dat hij, ondanks dat hij nog maar veertien jaar is, al jaren rapt. Hij luisterde toen hij zeven jaar was vooral Amerikaanse muziek, zoals 2Pac en Birdman. Tegenwoordig zijn het vooral de Nederlandse artiesten Josylvio en Sevn Alias die hem inspireren.

"Dit is gruwelijk! Ik mag Esko zo erg, hij maakt gekke beats. Dit is echt gewoon geweldig!"

Ster advertentie
Ster advertentie