FunX

Producer Esko: ''Ik verdien mijn brood met produceren, maar mijn liefde voor rap zal altijd blijven''

  1. Newschevron right
  2. Producer Esko: ''Ik verdien mijn brood met produceren, maar mijn liefde voor rap zal altijd blijven''

Esko maakt beats voor de grote namen in de Nederlandse scene.''Ik ben net klaar met het album van Josylvio. Deze maand komt het album van mij en Adje uit. Het album van Sevn heb ik ook voor tachtig procent geproduceerd.'' Reporter Ouassima ging bij Esko langs en vroeg hem naar zijn unieke sound en natuurlijk: nieuwe muziek.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

''Ik hou van duister, dat hoor je in mijn sound. Maar ik moet ook uitbreiden en de nieuwe dingen zijn wel vrolijker.''

Van KLasse

Esko begon vanuit huis met het maken van beats, maar werkt nu in de studio van Van Klasse, het label van onder andere Josylvio, The Blockparty, Jermaine Niffer en Esko zelf.

''We zijn natuurlijk heel erg bezig met Josylvio, maar Jermaine Niffer, Hansie en Zen Loué komen er ook echt aan. We gaan ook een Van Klasse-album maken.''

liefde voor rap

Behalve producer, is Esko ook rapper. Hij heeft een EP klaarliggen, maar verklapt nog niet of hij het ook echt zal uitbrengen.

''Ik verdien niet mijn brood met rappen, maar met produceren. Dat is mijn ding geworden, maar de liefde voor rap zal altijd blijven.''

Uniek

Esko houdt altijd zijn ogen open voor nieuw talent in Nederland. Er is één ding waar hij veel waarde aan hecht en dat is: uniek zijn.

''Ik hoor heel veel zoontjes van Boef, heel veel zoontjes van Lijpe en nu ook zoontjes van Josylvio. Iedereen rapt als elkaar. Ik ben op zoek naar iets wat de hele andere kant is.''

FunX Music Awards

Esko is genomineerd voor de FunX Music Award voor Best Producer. Heb jij nog niet gestemd? Stem dan gauw via deze link en maak kans op tickets voor de awardshow in Paradiso.

Ster advertentie
Ster advertentie