Up 2 Date

Familie Nouri: "Abdelhak komt weleens uit bed om in rolstoel te zitten"

foto: NOS
  1. Newschevron right
  2. Familie Nouri: "Abdelhak komt weleens uit bed om in rolstoel te zitten"

Hoe het gaat met Adbelhak Nouri en zijn familie? "Abdelhak komt weleens uit bed om in zijn rolstoel te zitten", dat vertelde broer Abderrahim in een uitgebreid interview aan de NOS. Het is inmiddels iets meer dan een jaar geleden dat de 21-jarige Ajacied in elkaar zakte tijdens een voetbalwedstrijd en in een coma raakte. Het gaat nu iets beter, maar langzaam.

"Zijn neurologische status is beter dan maanden geleden. Lichamelijk is het wel moeilijk. Er is achteruitgang. Puur omdat hij niet beweegt."

communicatie

Niet alleen oudste broer Abderrahim (25) werd geinterviewd door de NOS, maar ook broer Mohammed (24) en papa Nouri. Door het geven van dit interview, hopen zijn meer rust te krijgen. Het waren en zijn hele zware tijden voor de familie, maar samen slaan ze zich er doorheen.

"Sinds december/januari is zijn bewustzijn wat beter en sindsdien is er ook vorm van communicatie. Als je hem dingen vraagt, bijvoorbeeld 'doe je mond open' of 'bevestig dit met je wenkbrauw', dan doet hij dat. Er is nu dus wel een vorm van communicatie."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Het hele interview is vanavond rond 18.30 uur te zien op NPO1, NOS.nl en in de NOS-app.

fans en buurtbewoners

Bekijk hieronder Het Pleintje Van, waarvoor maker Laila Khatiri in gesprek ging met verschillende buren en fans van Nouri.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie