Up 2 Date

Nederlander schiet in Frankrijk 11-jarig meisje dood na burenruzie

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Nederlander schiet in Frankrijk 11-jarig meisje dood na burenruzie

In het Franse plaatsje Saint-Herbot heeft een 71-jarige Nederlander gisteren zijn 11-jarige buurmeisje in haar tuin doodgeschoten na een burenruzie. De man verwondde tijdens het schietincident ook haar ouders.

Vuur geopend door heg

Het meisje zou gisteravond rond 22.00 uur met haar 8-jarige zusje hebben geschommeld in de tuin toen op een gegeven moment hun buurman door een heg het vuur opende. De 11-jarige overleed ter plaatse, terwijl haar zusje ongedeerd bleef. Bij de schietpartij raakte de moeder lichtgewond. De vader liep zware verwondingen op en verkeert momenteel in levensgevaar.

Het is niet bekend wat de exacte aanleiding was voor de tragische gebeurtenis. Volgens het Franse Openbaar Ministerie zou de burenruzie al langer spelen en zou het conflict hebben gedraaid om een stuk grond.

Opgesloten in huis

De Nederlander en zijn vrouw hadden zich opgesloten in hun huis na het incident, waar ze een uur later door de politie werden gearresteerd. De 71-jarige man en zijn vrouw wonen sinds 2020 in Saint-Herbot. Zijn buren wonen er al vijf jaar.

Ster advertentie
Ster advertentie