Up 2 Date

Daders 'vergismoord' Djordy krijgen 30 en 26 jaar cel

foto: Facebook: Djordy Latumahina
  1. Newschevron right
  2. Daders 'vergismoord' Djordy krijgen 30 en 26 jaar cel

De rechtbank heeft de twee hoofdverdachten van de 'vergismoord' op dj Djordy Latumahina veroordeeld tot 30 jaar en 26 jaar gevangenisstraf. Djurgen W, de schutter, moet 30 jaar de cel in. Opdrachtgever en medepleger Cedric R. kreeg 26 jaar cel opgelegd. Dat meldt de NOS.

Andere verdachten

Naast Djurgen W. en Cedric R. stonden er nog vijf andere verdachten terecht. Degene die de vluchtauto bestuurde, Ulrich N, krijgt 18 jaar gevangenisstraf. Mede-organisator Wendell R., broer van Cedric, kreeg 16 jaar cel opgelegd. De twee autohelers moeten 48 weken en 80 dagen gevangenisstraf uitzitten.

Tony D. is vrijgesproken van medeplichtigheid van moord, maar krijgt wel vier maanden celstraf voor onder meer vuurwapenbezit.. Het OM, dat Tony D. ziet als tweede schutter, gaat tegen de beslissing in hoger beroep.

VERMOORD

Zaterdag 8 oktober 2016 werd de 32-jarige Djordy doodgeschoten in een parkeergarage toen hij in de auto zat met zijn vriendin en tweejarige dochter. Zijn vriendin raakte daarbij zwaargewond, maar overleefde de schietpartij. Hun dochter was ongedeerd. Al direct na de moord werd er vermoed dat het om een vergissing ging.

Ongeveer een jaar geleden werd dit bevestigd. Djordy was niet het doelwit, maar is slachtoffer geworden van een persoonsverwisseling. Hij reed in een zwarte Mini Cooper. Dezelfde auto als een drugsdealer uit hetzelfde flatgebouw.

Ster advertentie
Ster advertentie