Up 2 Date

Roken en verkoop tabak op treinstations binnenkort verboden

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Roken en verkoop tabak op treinstations binnenkort verboden

Slechts nieuws voor alle rokers: alle vierhonderd treinstations in Nederland worden dit jaar geheel rookvrij. Vanaf april stopt de NS met het verkopen van tabak in de eigen winkels en per oktober zullen de rookzones van alle perrons worden verwijderd door ProRail.

Rookvrije samenleving

De NS en Prorail hebben het besluit genomen na maanden van overleg met de gedachte te gaan voor "een rookvrije samenleving", aldus Ans Rietstra, directielid van ProRail tegen het AD. Directeur Stations van de NS, Anneke de Vries, voegt daar aan toe: “Daarbij willen de meeste rokers stoppen. Door geen sigaretten meer te verkopen, kan NS het hen een stuk makkelijker maken.” De NS zou door het verbod miljoenen euro’s per jaar mislopen, maar nemen dit verlies voor lief vanwege "een maatschappelijke keuze".

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Boetes

Als het volledige verbod is ingegaan, mag je nergens meer roken op de treinstations. Doe je dit wel, dan kun je een boete verwachten van 95 euro. ProRail komt de rokers wel tegemoet en belooft de overtreders niet massaal op de bon te slingeren, aldus ProRail-woordvoerder Coen van Kranenburg. Ze gaan uit van het goede in de mens: “We verwachten niet dat het verbod veelvuldig ontdoken wordt.”

Ster advertentie
Ster advertentie