Up 2 Date

Man vindt ruim 1000 euro bij pinautomaat, geeft geld af bij de gemeente

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Man vindt ruim 1000 euro bij pinautomaat, geeft geld af bij de gemeente

Weinig dingen zijn vervelender dan het verliezen van een groot geldbedrag. Dat moet een man in Brabant gedacht hebben toen hij vandaag ruim 1000 euro contant geld naar het gemeentehuis in Nuenen bracht, die hij uit een pinautomaat zag steken.

Week geleden gevonden

De man vond het geldbedrag ruim een week geleden in een winkelcentrum in zijn woonplaats Nuenen, waarop hij het bedrag mee naar huis nam. In plaats van het geld gebruiken om extra boodschappen te doen of de (torenhoge) energierekening te betalen, besloot de beste man het geld naar het gemeentehuis te brengen. "Zojuist is een aanzienlijk bedrag afgegeven aan balie van het gemeentehuis Nuenen Geld is ruim n week geleden gepint in Nuenen De pinner vergat om het geld uit de automaat te halen. De eerlijke vinder heeft het vandaag ingeleverd", meldt wijkagent Henk van den Berg op Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

'Eerlijke vinders bestaan nog'

Het is niet duidelijk waarom de man een week heeft gewacht met het afgeven van het gevonden bedrag. Dat lijkt verder ook niet uit te maken, want volgens Van Den Berg toont de actie van de man aan dat er "nog altijd eerlijke vinders zijn". De politie heeft inmiddels de juiste bank kunnen contacteren om zo in contact te komen met de rechtmatige eigenaar van het geld.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie