Up 2 Date

Likes verdwijnen nu langzamerhand wereldwijd

  1. Newschevron right
  2. Likes verdwijnen nu langzamerhand wereldwijd

Je vraagt je misschien af waarom alleen jij geen likes meer ziet in jouw Instagram-tijdlijn. Dat heeft alles te maken met het experiment dat de app momenteel aan het uitvoeren is. Het experiment dat de wereld van social-media compleet op zijn kop kan zetten, is zich langzaam aan het verspreiden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Likes de deur uit

Het werd al eerder aangegeven, maar Instagram is nu officieel begonnen met het verbergen van likes op posts. Het gaat hier wel om een experiment dus het kan zo zijn dat de likes niet voor altijd zullen verdwijnen. De likes verdwijnen ook niet in één keer bij iedereen, maar het wordt bij random accounts getest. Het experiment is al getest in andere landen en is nu dus wereldwijd uitgerold.

Instagram gaf het volgende aan als reden voor het verbergen van likes:

"We willen dat je vrienden zich richten op de foto's en video's die je deelt, niet op hoeveel likes ze krijgen. Je kunt nog steeds je eigen likes zien door te tikken op de lijst met mensen die het leuk hebben gevonden, maar je vrienden kunnen niet zien hoeveel likes je bericht heeft ontvangen."

Geen likes geen insta

De verandering van Instagram kan rekenen op aardig wat kritiek van Amerikaanse sterren. Nicki Minaj dreigt met het stoppen van Instagram als de likes verdwijnen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Cardi B vindt dat het verdwijnen van de likes, Instagram niet "minder toxic maakt" en legt de schuld bij reacties onder posts.

Kim Kardashian stemt voor

Kim is met 151 miljoen volgers één van de populairste celebrities op Instagram, maar stemde toch voor. Kim gaf tijdens een interview uitleg over haar mening. "Als het om mentale gezondheid gaat, vind ik dat het weghalen van likes er een positieve invloed op kan hebben".

Ster advertentie
Ster advertentie