Up 2 Date

Instagram begint met test om likes te verbergen voor volgers

foto: Pexels
  1. Newschevron right
  2. Instagram begint met test om likes te verbergen voor volgers

Foto's maken voor the Gram om vervolgens elke keer te checken hoeveel likes je hebt? Likes kopen om voor anderen te doen alsof je een influencer bent? Je zelfvertrouwen omhoog krikken door te kicken op likes die iedereen kan zien? Het is allemaal eigenlijk een beetje krom en Instagram is dan ook bezig met een test om likes te verbergen voor volgers. Dat kondigde Facebook - die Instagram ooit overkocht - aan tijdens een conferentie in Californië.

wat wel/niet zien?

Nederland heeft voorlopig nog even niks te maken met de test, want die wordt in Canada uitgevoerd. De Instagrammers daar kunnen de komende periode niet meer zien hoeveel likes de post van een ander heeft gehad. De volgers kunnen slechts checken wie een foto of video een hartje gunt. Natuurlijk kan degene die het bericht heeft geplaatst de likes wel bekijken.

focus op inhoud
Het doel van deze hele test is dat gebruikers zich uiteindelijk meer moeten focussen op wat de mensen in hun netwerk delen in plaats van de populariteit van een foto of video. Of de functie ook daadwerkelijk wordt doorgevoerd, daar valt in deze testperiode nog niks over te zeggen.

Ster advertentie
Ster advertentie