Up 2 Date

Politie lijkt strijd tegen drugscriminaliteit te verliezen in Amsterdam

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Politie lijkt strijd tegen drugscriminaliteit te verliezen in Amsterdam

Het is een omgekeerde en crazy ass wereld. De politie lijkt de zogenaamde war on drugs in Amsterdam te verliezen. Drugscriminelen zijn letterlijk de baas volgens het rapport van twee onderzoekers. Huh, hoe dan? Misdaadjournalist Thijs Zeeman vertelde er meer over in Start met Fernando.​​

Voorsprong

Het meest schokkende uit het rapport? Volgens Thijs is dat het gigantische aantal geld dat criminelen aan deze business verdienen. Hij vertelt dat ze daardoor een kapot grote financiële voorsprong hebben gekregen op de staat. "We moeten constateren dat - zonder dat we het misschien helemaal doorhebben - de criminelen de baas zijn in de stad en op straat."

Het probleem

Thijs vertelt dat er ontzettend veel jongens zijn die onder de grote jongens carrière proberen te maken, ook wel soldaten genoemd. En aan die stroom lijkt geen einde te komen.

"Wat mij veel verstandiger lijkt, is dat je gaat kijken hoe je dit soort gasten een beter perspectief geeft. Op dit moment is dat er blijkbaar niet."

Mocro Maffia

Ook begint Thijs over de Mocro Maffia en de vele Marokkaanse jongeren die in deze handel zitten. "Maar in verschillende politie-eenheden zitten gewoon te weinig Marokkaanse rechercheurs. Ik zou daar veel meer aandacht aan besteden. Om op die manier de basis van dit probleem aan te pakken en niet de gevolgen."

Ster advertentie
Ster advertentie