Up 2 Date

Familie van Breonna Taylor ontvangt schadevergoeding van 10 miljoen dollar

  1. Newschevron right
  2. Familie van Breonna Taylor ontvangt schadevergoeding van 10 miljoen dollar

De familie van Breonna Taylor krijgt een schadevergoeding van 10 miljoen dollar. De 26-jarige Taylor werd eerder dit jaar in haar appartement doodgeschoten door politieagenten tijdens een inval. Inmiddels is de zaak al maanden bezig zonder dat de betrokken agenten vervolgd zijn.

VERGOEDING

De familie van Breonna Taylor heeft een overeenkomst bereikt met burgemeester Fischer van Louisville, de stad waar Breonna woonde. De stad zal de familie een vergoeding van 10 miljoen dollar betalen, de hoogste schadevergoeding ooit voor een sterfgeval door politiegeweld. Ook beloofde burgemeester Fischer politiehervormingen in te voeren. Er komen strengere regels voor huiszoekingsbevelen en er zal meer transparantie zijn bij politieoperaties.

STRAF

De familie is blij met de vergoeding, maar zet de strafvervolging voor de betrokken agenten nog wel door. De moeder van Breonna reageerde geëmotioneerd: "Dit is nog maar het begin om gerechtigheid te krijgen voor Breonna."

Momenteel loopt er nog een onderzoek naar de acties van de betrokken agenten. Één agent is in juni ontslagen en de andere twee agenten mogen voorlopig alleen maar administratieve taken uitvoeren.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Politiegeweld

De agenten waren bezig met een drugsonderzoek waar Breonna's vriend aan gelinkt werd. Haar vriend zag de agenten aan voor inbrekers en besloot toen om te schieten. In het vuurgevecht werd Breonna acht keer geraakt door politiekogels, deze kogels waren uiteindelijk fataal voor de zwarte vrouw uit Kentucky.

PROTESTEN

De dood van Taylor zorgde, net als de dood van George Floyd, voor veel ophef en protesten over heel de wereld. Op straat werd voor gerechtigheid geprotesteerd en ook bekendheden steunden de protesten openlijk. Zo hing Oprah Winfrey in 26 billboards in Louisville posters op. om aandacht te vragen voor de zaak. Ook sporters als LeBron James, Naomi Osaka en Lewis Hamilton proberen gerechtigheid te krijgen voor Taylor.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

GENOEG IS GENOEG

Elk verhaal over institutioneel racisme, etnisch profileren, politiegeweld of raciale ongelijkheid is er één te veel. Hoewel we het bij FunX zo graag anders zouden zien, is het nog steeds nodig om te zeggen: genoeg is genoeg! Andere verhalen over deze thema's lees je terug op FunX.nl/genoegisgenoeg.

Ster advertentie
Ster advertentie