Up 2 Date

NikkieTutorials wordt online presentatrice van Eurovisie Songfestival

foto: ANP Kippa
  1. Newschevron right
  2. NikkieTutorials wordt online presentatrice van Eurovisie Songfestival

NikkieTutorials is toegevoegd aan het presentatieteam van het Eurovisie Songfestival. Na Chantal Janzen, Edsilia Rombley en Jan Smit is Nikkie de Jager de vierde naam die ons land gaat vertegenwoordigen tijdens het evenement. De 25-jarige YouTuber gaat online verslag doen van het liedjesfestijn dat dit jaar in de Rotterdamse Ahoy wordt gehouden.

YouTube-serie

Nikkie de Jager zal op televisie te zien zijn in de halve finales en in de finale. Daarnaast neemt ze een YouTube-serie op met de kandidaten. Voor de YouTuber is het een wens die uitkomt: "Vanaf het moment dat Duncan Laurence in Tel Aviv won, had ik maar één wens: betrokken zijn bij deze Nederlandse editie van het Eurovisie Songfestival."

Songfestivalfan

"Ze is ónze internationale internetster en daar zijn we trots op!" zegt Sietse Bakker, producent van het Songfestival dat in Nederland wordt gehouden. "Daarnaast is Nikkie een songfestivalfan van het eerste uur en wordt ze door de trouwe songfestivalfans gezien als iemand die niet mag ontbreken tijdens deze editie van het Eurovisie Songfestival."

Jeangu Macrooy

De halve finales van het Eurovisie Songfestival vinden op 12 en 14 mei plaats. Duncan Laurence wist vorig jaar het event te winnen waardoor Nederland direct is geplaatst voor de finale op 16 mei. Toch zal zanger Jeangu Macrooy die ons land vertegenwoordigt, ook optreden tijdens de eerste halve finale.

Ster advertentie
Ster advertentie