Up 2 Date

Liza's transformatie: Van superskinny topmodel naar body positive blogger

  1. Newschevron right
  2. Liza's transformatie: Van superskinny topmodel naar body positive blogger

Je komt op Instagram genoeg foto's tegen van mensen die na wekenlang diëten en sporten enorm veel zijn afgevallen. Maar Liza Golden-Bhojwani wil laten zien dat het ook andersom kan. Zij deelde de transformatie van haar superdunne lichaam uit de tijd dat ze model was tot het accepteren van haar lichaam zoals het nu is.

500 calorieën

Rond 2012 stond Liza aan het begin van een succesvolle carrière in de modellenwereld. Ze stond op de covers van tijdschriften als Vogue en liep mee in verschillende shows. Daar moest ze alleen wel veel voor over hebben. Om aan de onrealistische eisen van de modewereld te voldoen, volgde ze een dieet van maar vijfhonderd calorieën per dag.

Transformatie

Toen ze op een avond flauwviel terwijl ze haar avondeten aan het maken was, wat bestond uit twintig gestoomde sojabonen, besloot ze met het extreme dieet te stoppen. Ze kwam langzamerhand weer wat kilo's aan en ontving daar veel kritiek op vanuit de modewereld.

"Ik snapte toen niet waarom ik het dieet niet kon volhouden. Ik dacht dat ik zwak was."

sporten

Liza ging vervolgens meer eten, maar wel gezond. Daarnaast bleef ze ook veel sporten. Toch bereikte ze niet het gewicht dat vereist is voor de grote modemerken. Dit zorgde ervoor dat Liza depressief raakte.

"Het was heel zwaar, omdat andere meisjes zo makkelijk dun bleven. En ik moest er zo hard mijn best voor doen."

acceptatie

Gelukkig begon Liza het afgelopen jaar met het accepteren van haar natuurlijke lichaam. Ze stopte met vechten tegen haar eigen lichaam. Het verhaal van haar transformatie deelde ze op Instagram. Daar zette ze twee foto's tegenover elkaar. Eén van haar dunne lichaam van drie jaar geleden en één van haar huidige lichaam.

"Op een dag dacht ik: waarom vecht ik tegen mijn eigen lichaam? Waarom luister ik niet naar mijn eigen lichaam? En dat heb ik gedaan, langzamerhand kreeg in mijn ware lichaamsbouw. Het is geen perfect lichaam, maar het is mijn lichaam en mijn ziel is gelukkig."

Ster advertentie
Ster advertentie