Up 2 Date

Opnieuw onrust in Parijs, toeristische attracties dicht

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Opnieuw onrust in Parijs, toeristische attracties dicht

Het is voor het vierde weekend op rij onrustig in Parijs. Opnieuw zijn er demonstraties door Les Gilets Jaunes oftewel de Gele Hesjes. Er zijn vandaag 89.000 handhavers de straat op gestuurd om de orde te bewaren op drukke plekken in de stad. Met schilden, gasmaskers en traangas proberen ze onder andere op de bekende winkelstraat Champs-Élysées de demonstranten in bedwang te houden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

arrestaties

Volgens Franse media zijn er vandaag alweer meer dan 200 mensen gearresteerd. Vorig weekend was er ook al grote chaos toen tientallen auto's in brand werden gestoken, honderden mensen werden gearresteerd en er meer dan honderd gewonden vielen. De onrust is ontstaan doordat veel burgers het niet eens zijn met de stijgende belastingen en brandstofprijzen. Dit is door de regering inmiddels teruggetrokken. Desondanks worden er nog steeds grote protesten verwacht.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

controles en gesloten winkels

Er worden momenteel controles uitgevoerd op de snelwegen richting Parijs. Auto's worden gecheckt op mogelijke 'wapens', zo worden onder andere jeu de boules-ballen in beslag genomen. In de stad zelf zijn grote toeristische attracties zoals de Eiffeltoren en het Louvre gesloten, net als de metro. Na de vernielingen van vorige week wordt ondernemers aangeraden hun winkels en restaurants gesloten te houden.

Nederland

Ook in Nederland is er een Gele Hesjes-beweging actief. Vorige week was er al een protest op het Binnenhof in Den Haag en ook dit weekend zijn er in Nederland weer demonstraties gaande. Onder andere in Amsterdam en Rotterdam gaan ontevreden burgers de straat op, maar het gaat er een stuk rustiger aan toe dan in de Franse hoofdstad.

Ster advertentie
Ster advertentie