Up 2 Date

Vurige discussie over Shariawet tussen islamitische jongerenleider Yassmin en Australische senator

  1. Newschevron right
  2. Vurige discussie over Shariawet tussen islamitische jongerenleider Yassmin en Australische senator

"Mensen praten over de islam, zonder dat ze er echt iets van afweten!" Dat sprak de islamistische jongerenleider Yassmin Abdel-Magied uit in een vurige televisiediscussie met de Australische senator Jacqui Lambie. De senator is namelijk van mening dat iedereen die de Shariawet steunt in Australië, het land moet worden uitgezet.

Bang

Yassmin is geboren is Sudan, maar opgegroeid in Australië. Voor haar voelt deze heftige uitspraak van de senator als een aanval. "Blijkbaar ben ik een terrorist, omdat ik in Sudan ben geboren." Los van dat ze daar geboren is, kent Yassmin niet anders dan de Australische cultuur. "Het feit dat we dit soort Donald Trump-achtige discussies aan het normaliseren zijn, maakt me behoorlijk bang."

Senator Jacqui heeft het over het beschermen van Australische burgers, maar ze vergeet dat Yassmin er net zo goed eentje is. "Het doet me veel pijn dat de volksvertegenwoordigers die ook ik heb gekozen, me niet in dit land willen hebben. Simpelweg vanwege mijn geloof en waar ik ben geboren."

Oh guuurl!

De discussieleider geeft aan dat de uitspraken van senator Jacqui als nogal haatdragend kunnen worden ervaren. Waarop zij antwoordt dat slechts een minderheid dat zo ervaart en de meerderheid dus niet. Yassmin kan haar oren niet geloven: "Oh guuurl!"

Jacqui vindt dat Yassmin zich gedraagt als een slachtoffer. "Hou op met het aannemen van een slachtofferrol! Het inreisverbod is opgeheven, zet je eroverheen!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Reacties

Na de discussie hebben zowel Yassmin als Jacqui gereageerd op hun vurige televisieoptreden.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie