FunX Den Haag

Sharia-driehoek is onbekend in de Schilderswijk

  1. Newschevron right
  2. Sharia-driehoek is onbekend in de Schilderswijk
Geen korte rokjes, verboden voor hondjes en de politie heeft er niets te zeggen. Een journalist van Trouw beweert dat een deel van de Haagse Schilderswijk in handen is van orthodoxe moslims. Malika ging met politici de wijk in en vroeg samen met hen aan jongeren en de politie of zij iets afweten van deze zogenaamde 'sharia-driehoek'.

Malika is met de Haagse raadsleden Gert-Jan Bakker (CDA), Ibo Gulsen (VVD) en Rachid Guernaoui (D66) een aantal uren de Schilderswijk ingedoken om te onderzoeken of de inwoners ze meer kunnen vertellen over de sharia-driehoek. Een van de raadsleden concludeerde dat de Schilderswijkers het artikel vooral vervelend vinden: "Een aantal mensen vonden het vervelend dat ze zo in de krant werden neergezet als een wijk waar de moslims de overhand hebben. Zij herkennen zich daar niet in." Een wijkbewoner vertelde de raadsleden dat hij het beeld dat geschetst wordt in het Trouwartikel niet herkend: "Het is absoluut niet de bedoeling dat je andere mensen dwingt om een geloof te belijden. Dat komt niet voor in de islam en mag ook zeker niet. Dus nee, ik herken mij daar niet in."

Tenenkrommend

"Het kan niet waar zijn!" was het eerste dat de Haagse politiewoordvoerder Wim Hoonhout dacht na het lezen van het nieuwsbericht in Trouw. "Wij verrichten ontzettend goed werk met de buurtbewoners. We hebben de afgelopen jaren veel geïnvesteerd om met die bewoners de veiligheid te vergroten. Dat kunnen we niet alleen, maar daar moeten we samenwerkingen mee zoeken met onder andere buurtpreventieteams die actief meewerken aan veiligheid. Zo'n tenenkrommend artikel is dan jammer van al onze inspanningen."

{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F92900743"></iframe>
{/source}

Shishalounge

Erhan vindt het verhaal over de sharia-driehoek drie keer niets, omdat het niet objectief is. "Een of andere mongool heeft een klein onderzoek gedaan. Daarvoor heeft hij plusminus twintig mensen geïnterviewd, maar er wonen hier circa 33.000 geregistreerde personen." Erhan is eigenaar van een shishalounge in hartje Schilderswijk en herkent zich totaal niet in het verhaal. "Onze lounge is ook verboden volgens de islam, maar er is nog nooit iemand naar mij gekomen om te vertellen dat het niet goed is wat ik doe. Dat terwijl ik moslim ben en een moslim sneller naar een geloofsgenoot stapt om uit te leggen dat mijn zaak volgens hun geloof niet goed is."


{source}
<iframe width="550" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F92894428"></iframe>
{/source}


Ster advertentie
Ster advertentie