Up 2 Date

Olympische medaillewinnares Iran mogelijk naar Nederland gevlucht uit protest

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Olympische medaillewinnares Iran mogelijk naar Nederland gevlucht uit protest

De enige vrouw in Iran die een olympische medaille heeft gewonnen, heeft het land uit protest verlaten. De 21-jarige Kimia Alizadeh heeft op Instagram laten weten dat ze dit doet omdat ze het niet eens is met hoe vrouwen in het land worden behandeld. Er wordt gedacht dat Kimia naar Nederland is gevlucht.

Leugens, onrechtvaardigheid en hypocrisie

Kimia heeft in haar post laten weten geen onderdeel meer te willen zijn van 'leugens, onrechtvaardigheid en hypocrisie.' Kimia won brons bij taekwando op de Olympische Spelen in Rio in 2016. De sporter heeft laten weten dat zij jarenlang als propagandamiddel voor politieke doeleinden is gebruikt. "Ik ben een van de miljoenen vrouwen die al jaren worden onderdrukt in Iran.

"Ik kleedde me, zoals ze me voorschreven. Niemand van ons doet er voor hen toe, we zijn slechts hulpmiddelen. Toch was dit een moeilijke beslissing. Maar waar ik nu ook ben, ik ben en blijf voor altijd een kind van Iran.”

Nederland

Volgens verschillende media en het Iraanse persbureau Isna, zou Kimia naar Nederland zijn gevlucht. De sporter heeft zelf laten weten dat ze naar Europa is gevlucht maar heeft zelf nog niks gezegd over welk land.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Iran

De laatste tijd verschijnen er steeds meer negatieve berichten over Iran in het nieuws. Zo ligt het land onder vuur omdat zij per ongeluk een Oekraïens vliegtuig uit de lucht heeft geschoten nadat spanningen hoog zijn opgelopen tussen de VS en Iran. Deze fout heeft 176 mensen het leven gekost.

Ster advertentie
Ster advertentie