Up 2 Date

Verdachte ontkent schieten op Feis

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Verdachte ontkent schieten op Feis

Feis overleed op 1 januari 2019 nadat op hem was geschoten. De verdachte staat vandaag en morgen voor de rechter. Hij staat daar niet alleen vanwege de zaak van Feis, maar ook voor een andere schietpartij. Veel getuigen wijzen de 26-jarige Silfano. M aan als de persoon die op Feis schoot. Maar de verdachte ontkende vandaag tijdens de zitting dat hij het was.

Bewijs

Bart Hartman, de advocaat van Feis, sprak vanochtend in Start over de kans dat het bewezen wordt dat de verdachte ook echt de dader is. 'Er zijn getuigen die vrij snel met een verklaring zijn gekomen. In ieder geval heeft een getuige de dader aangewezen. Er is van de kant van Silfano M. ook geen verklaring gekomen die dit tegenspreekt.'' Hij denkt dan ook dat ze een sterke zaak hebben.

De getuigen verklaarden dat het ging om een man met een pet. Voor het café waar het gebeurde is ook een pet met het DNA van de verdachte gevonden.

'ik heb niet geschoten'

Tijdens de zitting houdt Silfano M. voor het grootste deel zijn mond. Hij geeft wel toe dat hij in hetzelfde café was, maar zegt dat hij niet heeft geschoten. Hij vertelt dat hij nog nooit een wapen in handen heeft gehad.

De verdachte vertelt dat hij Feis en zijn broer Bilal niet kende. Op de vraag wat hij dan wél in het café deed, had hij geen antwoord. Hij wil ook niet zeggen met wie hij daar was. Dat meldt RTV Rijnmond.

Ondergedoken

De dag na de schietpartij besloot Silfano M. om onder te duiken in Kerkrade. Hij zegt dat hij dit deed, omdat zijn foto diezelfde ochtend werd gedeeld op social media en bang was om opgepakt te worden voor iets wat hij niet gedaan zou hebben.

Morgen wordt de zaak verder behandeld en zal er een strafeis komen.

Ster advertentie
Ster advertentie