Up 2 Date

Moslims delen Korans uit in Arnhem als vreedzame tegenreactie op Pegida

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Moslims delen Korans uit in Arnhem als vreedzame tegenreactie op Pegida

Vandaag vond er in Arnhem een campagne plaats van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap. Als tegenreactie op Pegida’s poging tot het verbranden van een Koran vorige week, besloot de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap om gratis Korans uit te delen. De gemeenschap wil op deze manier een vreedzame tegenstem bieden.

Actie

Kashif Akmal van de Ahmadiyya Moslim Gemeenschap vertelt aan Omroep Gelderland dat het hun doel is om Nederlanders op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met de Koran. "De Koran en de moslimgemeenschap staan vaak in een negatief daglicht, wat tot veel zorgen leidt bij moslims.” Met deze actie hoopt Akmal de medemens een beter beeld en duidelijker idee te schetsen van de islam.

Wederzijds begrip

Naast gratis Korans, werden er ook flyers uitgedeeld en verschillende gesprekken gevoerd met welwillende mensen. Akmal zegt met deze actie meer wederzijds begrip te willen realiseren in de Nederlandse samenleving. "Beantwoord het kwade met het goede', staat in de Koran. Dus dat willen we ook doen door met mensen in gesprek te gaan."

Verkeerd beeld islam

Volgens Akmal is het beeld dat sommige Nederlanders hebben van de islam een idee dat niet strookt met de werkelijkheid. Hij stelt dat de islam een religie is dat veel moois toe kan voegen aan de samenleving. Zo vertelt Akmal: "De Koran en islam worden vaak gezien als een probleem, maar we hebben Nederland ook veel te bieden. We willen graag onderdeel zijn van de oplossing."

Koranverbranding

Precies vorige week vond in Arnhem nog de demonstratie plaats van de omstreden groep Pegida. De groep staat te boek als een ultrarechtse beweging die voornamelijk een anti-islam boodschap uitdraagt. Tijdens deze demonstratie deed Pegida-voorman Edwin Wagensveld een poging tot het verbranden van een Koran. Dit werd echter tegengehouden door een aantal moslims. Wagensveld raakte hierbij lichtgewond.

Ster advertentie
Ster advertentie