Up 2 Date

Voorman anti-islambeweging kondigt nieuwe actie aan: "Weer neem ik Korans mee"

foto: Ter illustratie: ANP
  1. Newschevron right
  2. Voorman anti-islambeweging kondigt nieuwe actie aan: "Weer neem ik Korans mee"

Edwin Wagensveld, voorman van de anti-islambeweging Pegida, is weer op vrije voeten. Hij werd gisteren aangehouden door de politie in Rotterdam bij een anti-islamdemonstratie en zou beledigende teksten hebben geroepen. Wagensveld heeft via social media een nieuwe actie aangekondigd voor vandaag in Den Haag. De gemeente ziet geen noodzaak om de demonstratie te verbieden zolang er niks in brand wordt gestoken.

Weer op vrije voeten

Op social media doken gisteren beelden op van Wagensveld die voor het Centraal Station in Rotterdam door de politie aangehouden werd. Hij werd gearresteerd vanwege het roepen van 'beledigende leuzen' en maakte zich schuldig aan het verrichten van aanstootgevende handelingen, iets wat bij demonstraties niet toegestaan is. Wagensveld liet niet veel later zelf via Twitter weten weer op vrije voeten te zijn.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Actie Den Haag

De Pegida-voorman lijkt echter niet veel van zijn aanhouding geleerd te hebben en heeft aangekondigd zijn anti-islamprotest vandaag in Den Haag voort te zetten. "Weer kom ik met Korans, weer zal ik me niet laten intimideren door plotselinge verboden", schrijft hij op Twitter.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Korans in brand steken

Anti-islambeweging Pegida kondigde afgelopen week via social media aan Korans in brand te steken in Rotterdam. De groep had van de gemeente toestemming om te demonstreren, maar werd gewaarschuwd dat er ingegrepen zou worden als er dingen in brand gestoken zouden worden. Naast de Pegida-demonstranten kwamen gisteren op het protest zo'n 150 tegendemonstranten af en waren ongeveer 100 politiemensen op de been. De politie heeft onder meer een Koran in beslag genomen van de anti-islamgroepering. Onder de tegendemonstranten zijn geen aanhoudingen verricht.

Ster advertentie
Ster advertentie