Entertainment

Eljero Elia over bekeren tot islam: "Ik denk dat ik er klaar voor ben"

foto: YouTube: Nandoleaks
  1. Newschevron right
  2. Eljero Elia over bekeren tot islam: "Ik denk dat ik er klaar voor ben"

In Real Talk vertelt Eljero Elia in gesprek met Fernando dat hij er klaar voor is om zich te bekeren tot de islam. De voetballer is door zijn omgeving geïnspireerd om zich te verdiepen in de religie en kan zich vinden in de principes die in de Koran staan.

Geïnspireerd door omgeving

Eljero Elia ziet in zijn omgeving dat het geloof een bijzondere invloed heeft op het leven van een aantal vrienden. "Een vriend van mij was heel rebels en deed alles wat 'verboden' is. Hij heeft zijn leven nu helemaal veranderd en haalt voldoening uit andere dingen." De voetballer vertelt dat hij daardoor nieuwsgierig werd naar de principes van de islam.

"Voor mijn verjaardag kreeg ik toen de Koran in het Nederlands." Hij had niet verwacht dat hij zich zo goed zou kunnen relaten met de verhalen in het boek. "Ik ging me er toen steeds meer in verdiepen en besteedde er steeds meer aandacht aan."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Eerste keer moskee

Elia's eerste bezoek aan de moskee kwam toevallig tot stand. Hij was onderweg naar de winkel toen hij een bekende tegenkwam, die hem meevroeg. "Ik ging met hem mee en zat binnen eigenlijk alleen maar voor me uit te kijken. Hoe hij met zijn geloof omging vond ik echt heel mooi. Ik zag daarbinnen hoe alles gezamenlijk gedeeld werd en zag dat mensen daar hun rust terugvonden."

De voetballer koos er vervolgens vaker voor om naar de moskee te gaan en lezingen bij te wonen. De eerste lezing was voor hem direct heel bijzonder. "We waren onderweg naar de bijeenkomst en ik had het er met een vriend over dat ik veel voor andere mensen heb gedaan, zonder dat ik daar ooit wat voor terug hoefde. Vervolgens kwamen we bij de lezing en het ging eigenlijk direct over hetzelfde onderwerp."

Na de ramadan

Na zijn eerste lezing kreeg Elia het gevoel dat islam echt bij hem paste. "Ik probeer een goed mens te zijn, zonder dat het per se gezien hoeft te worden door anderen. Dus niet voor de likes en zonder dat er een camera bij is. Zo probeer ik sowieso al te leven. Tijdens de lezing leerde ik dat Allah al je zondes kwijtscheldt als je vanuit die intentie leeft."

"Doordat ik me er steeds meer in ben gaan verdiepen, lezingen ben gaan volgen en meer over de islam geleerd heb, denk ik dat ik er klaar voor ben om de stap te maken." Elia zegt zich na de ramadan te gaan bekeren. De hele aflevering met Fernando is hieronder te bekijken, waarin de mannen ook ingaan op onderwerpen als mentale gezondheid, ondernemen en de voetbalcarrière van Elia.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie