FunX

Eljero Elia en Gio leven mee met Suriname: "Die binding met Su is er altijd"

foto: FunX
  1. Newschevron right
  2. Eljero Elia en Gio leven mee met Suriname: "Die binding met Su is er altijd"

De coronapandemie treft Suriname op dit moment harder dan ooit en daarom zet ook FunX zich in voor Su. In een speciale avondshow kwamen verschillende bekendheden langs die een connectie hebben met Suriname. Zo waren Gio en Eljero Elia te gast om te vertellen welke impact de situatie op hen en hun familie heeft.

'Elk gebaar telt'

Elia merkt vooral dat het zwaar is voor zijn moeder. "Mijn moeder is normaal gesproken vaak in Suriname. Ze woont eigenlijk meer in Suriname dan in Nederland. Nu kan ze daar niet meer naartoe gaan." Van familieleden uit Suriname hoort de voetballer vaak heftige verhalen over de situatie in het land. "Er is veel armoede en alles is ontzettend duur. De mensen hebben het gewoon heel erg moeilijk en het land loopt ver achter."

De laatste keer dat Elia in Suriname was, was in december. Hij is toen langsgegaan bij verschillende ziekenhuizen om eten en pampers langs te brengen voor verschillende kinderen. "Ook al was het iets kleins, het was iets dat ik deed uit goodwill. Ik vulde mijn auto en ging gewoon langs. Elk gebaar telt."

Binding

Ook Gio heeft veel familie en vrienden in Suriname. Daarnaast staat hij dichtbij zijn fans uit Suriname, waar hij veel mee praat op social media. De zanger leeft met iedereen mee. "Het is echt fucked up op dit moment", zegt hij. "Ook al wonen we hier, die binding met Su is er altijd."

Meer awareness

Om meer awareness te creëren voor de situatie postte Gio onlangs een Instagram-foto met daaronder de hashtag #pray4su en ging hij live op Insta. "Dat deed ik om meer informatie te krijgen over wat we eigenlijk kunnen doen om Suriname te steunen. Er zijn zoveel stichtingen, maar je moet natuurlijk wel voorzichtig zijn met waar je geld naartoe gaat. Mijn collega-artiesten en ik hebben de nodige connecties en daar moeten we gewoon gebruik van maken. Alle kleine beetjes helpen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

FunX 4 Su

De coronapandemie treft Suriname harder dan ooit. Er is op dit moment sprake van de hoogste alarmfase en er worden gemiddeld 200 besmettingen per dag gemeld op een totaal van 600.000 inwoners. Op de intensive care geldt code zwart. Er is een tekort aan middelen en aan medische krachten. Daarom heeft Suriname jouw hulp hard nodig. Doneren kan via deze link!

Eerst meer lezen? Check alle info en verhalen op FunX.nl/4su.

Ster advertentie
Ster advertentie