Up 2 Date

Filemon cancelt gevecht met Ajouad: "ik ben tegen mijn fysieke en mentale grens opgelopen"

  1. Newschevron right
  2. Filemon cancelt gevecht met Ajouad: "ik ben tegen mijn fysieke en mentale grens opgelopen"

Filemon Wesselink en Ajouad El-Miloudi zouden voor het programma Filemon Slaat Door op 3 juni het tegen elkaar gaan opnemen in de boksring. Maar Filemon heeft zich op het laatste moment toch teruggetrokken. Dat deed hij vanwege angst voor het gevecht en aanhoudende blessures.

trainen

Een halfjaar lang werd Filemon getraind door Remy Bonjasky. Hij ging zelfs naar Thailand om daar speciale trainingen te krijgen. Het begon allemaal goed, maar toen Filemon begon met sparren liep hij keer op keer blessures op. Dat werd hem uiteindelijk teveel en daarom besloot hij alles te cancelen:

"Vaak ben ik voor tv-programma’s ver gegaan. Ik heb de grenzen opgezocht en heb die meerdere keren verlegd. Deze keer ben ik echt tegen mijn fysieke en mentale grens opgelopen."

reactie

Maar niet alleen Filemon trainde zich kapot. Ook Ajouad bracht zijn dagen maandenlang door in de boksring. Zijn eerste reactie was daarom ook niet heel begripvol: "Meen je dit serieus Filemon?!". Een paar dagen later plaatst hij alsnog een wat vriendelijker bericht op Facebook waarin hij uitlegt waarom hij zo boos reageerde: "Blessures, stress en hard werken; jullie snappen dat de klap dan heel hard aankomt.".Ajouad trainde keihard om voor de wedstrijd op het juiste gewicht te komen en viel in zes maanden zeventien kilo af.

"Ik heb de laatste weken alleen maar broccoli en eieren gegeten en twee keer per dag getraind. Verjaardagen en bruiloften heb ik geskipt en door heel weinig koolhydraten te eten was ik vaak chagrijnig en moe"

Begrip

Hoe zuur het ook is, uiteindelijk heeft Ajouad wel begrip voor de situatie:

"Uiteindelijk kan ik niks anders dan Filemon respecteren, het is wat het is. Ik heb respect voor zijn keuze en vind het dapper dat hij durft toe te geven dat het te zwaar is. Respect voor en grote dank aan iedereen die mij heeft getraind, gesteund en geholpen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie