Up 2 Date

Zeker 21 doden bij zware aardbeving in Turkije

foto: EPA
  1. Newschevron right
  2. Zeker 21 doden bij zware aardbeving in Turkije

Het oosten van Turkije is gisterenavond getroffen door een aardbeving van 6,8 op de schaal van Richter. Daarbij zijn zeker 21 mensen om het leven gekomen. Meer dan 900 mensen raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis.

Naschokken

Het epicentrum van de aardbeving lag bij het dorpje Sivrice, in de buurt van Elazığ. De beving was zo sterk, dat er ook in buurlanden Iran en Libanon schokken werd gevoeld. Later op de avond waren er nog zo'n 200 naschokken.

Vermist

Er worden nog tientallen mensen vermist, aldus de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu. Reddingswerkers zijn momenteel met graafmachines bezig om mensen onder het puin te zoeken. Vanmorgen zijn er vijf mensen gered, nadat zij een hele nacht in de koud onder de brokstukken hebben gelegen. Hoe het nu met hen gaat, is niet bekend.

Ervaring met aardbevingen

In Turkije komen vaker zware aardbevingen voor, zoals in 1999 en 2011. Ook toen kwamen er veel mensen om het leven en hele dorpen raakten dakloos. Deze eerdere ervaringen hebben nu geholpen bij het effectief inzetten van hulpdiensten, aldus minister Soylu.

Ster advertentie
Ster advertentie