OMG

Lerares neemt kinderen stiekem mee naar de Efteling en wordt ontslagen

foto: Shutterstock
  1. Newschevron right
  2. Lerares neemt kinderen stiekem mee naar de Efteling en wordt ontslagen

Een lerares van de Prof. Dumonstschool in Amsterdam bracht haar leerlingen stiekem naar de Efteling, in plaats van de geplande trip naar de Space Expo in Noordwijk. Spoiler alert: ze is ontslagen.

GEEN RAKETTEN MAAR DE PYTHON

De leerlingen van het speciaal onderwijs hadden zich voorbereid op een dag in de wereld van astronauten en raketten. De lerares had echter andere plannen. Ze had eerder al bij de schoolleiding had aangevraagd of ze naar de Efteling kon gaan, maar ze kreeg geen groen licht. Desondanks besloot ze toch om het tripje voort te zetten.

EEN BOETE

Haar uitstapje bleef echter niet lang geheim. Dankzij een boete voor te hard rijden is de school er achtergekomen. Die boete werd gepakt op de A2, waardoor de school kon zien dat ze niet richting de Space Expo reden. De lerares zou haar leerlingen hebben geïnstrueerd niets tegen hun ouders te zeggen over hun uitstapje naar de Efteling. Ze stelde zelfs een valse nieuwsbrief op over een bezoek aan de Space Expo. Een van de kinderen die thuis toch vertelde over het schoolreisje naar de Efteling, kreeg straf omdat zijn ouders dachten dat hij loog.

GOEDE BEDOELINGEN

De juf is het zelf niet eens met het ontslag. Advocaat Diederik van Tellingen heeft zich inmiddels ook laten horen. "De juf had oprechte, goede bedoelingen en het uitje was fantastisch voor de leerlingen," zegt hij. Ook stelt hij enkele punten van het verhaal ter discussie. "De bewering dat de juf stiekem te werk ging, klopt niet helemaal. Ze had de trip wel degelijk besproken met de directeur van de school, die positief stond tegenover zowel een bezoek aan de Space Expo als de Efteling." De enige tegenwerping van de directeur was volgens hem dat de Efteling te kostbaar zou zijn en mogelijk oneerlijk zou aanvoelen voor andere klassen. Bovendien ontkent de advocaat dat de lerares ooit tegen de leerlingen heeft gezegd dat ze over het uitje moesten zwijgen.
Ster advertentie
Ster advertentie