Up 2 Date

Applaus voor helden in de Nederlandse zorg

foto: ANP
  1. Newschevron right
  2. Applaus voor helden in de Nederlandse zorg

Door de coronacrisis ligt op dit moment veel druk op zorgmedewerkers, die soms zelfs dag en nacht doorwerken. Via Twitter wordt opgeroepen om aanstaande dinsdag* om 20:00 uur te applaudisseren voor iedereen die in de zorg werkt. Eerder vond er al een soortgelijk applaus plaats in Spanje.

*Update 17 maart
Eerder werd gemeld dat het applaus op woensdagavond plaats zou vinden. Dat idee kwam van een ander initiatief. Nu hebben beide groepen hun krachten gebundeld en de acties samengevoegd. Het definitieve tijdstip is dinsdag 17 maart om 20:00 uur. Meer informatie lees je in het Facebookevenement.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

#Applausvoordezorg

De aankondiging wordt op Twitter gedeeld onder de hashtag #applausvoordezorg in de hoop dat er zoveel mogelijk mensen meedoen. Op dit moment bevindt Nederland zich - net als vele andere landen - in een moeilijke situatie. Juist de mensen die in de zorg werken, kunnen daarom wel een extra steuntje in de rug gebruiken. Op Twitter steunen veel mensen de oproep:

''Enorm veel respect voor de zorgmedewerkers die met gevaar voor eigen gezondheid (en dus ook voor hun gezinsleden) dag en nacht doorwerken om voor ons te zorgen."

Spanje

De regering van Sánchez heeft de noodtoestand uitgeroepen. Dat betekent dat Spanje ook het leger inzet om de uitbraak van het coronavirus tegen te gaan. Ook kunnen mensen worden verplicht om in quarantaine te gaan. Na Italië is Spanje het meest getroffen door het virus. In de video hieronder is te zien en te horen hoe het applaus in Spanje klonk.

Ster advertentie
Ster advertentie