Up 2 Date

Playboy-icoon Hugh Hefner overleden

foto: AFP
  1. Newschevron right
  2. Playboy-icoon Hugh Hefner overleden

Playboy-oprichter Hugh Hefner is op 91-jarige leeftijd overleden. Hij overleed in zijn eigen huis, The Playboy Mansion, in Beverly Hills. Dat heeft Playboy Enterprises vannacht bekendgemaakt.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

seksuele revolutie

In 1953 richtte Hugh Hefner het tijdschrift op. Het blad met foto's van vooral naakte vrouwen richtte zich op mannen. De Playboy werd wereldberoemd, net als veel modellen die erin stonden, zoals Pamela Anderson en Marilyn Monroe. Met de oprichting van Playboy wilde Hugh de taboes rond seks doorbreken: ''De boodschap die we brachten, was simpelweg dat er niets mis is met seks en dat gewone aardige meisjes daar ook van houden. We stonden daarmee aan de wieg van de seksuele revolutie."

Mister Playboy

Niet alleen het blad werd enorm populair, ook Hugh Hefner groeide uit tot een wereldwijd icoon. Hij werd de belichaming van een Playboy: hij liep altijd rond op zijn landgoed in een zwarte zijden pyjama en een jasje van rood satijn, omringd door prachtige vrouwen. Hij zou het bed met duizenden vrouwen hebben gedeeld.

Playboy Mansion

Hugh Hefner is overleden in zijn Playboy Mansion. Zijn huis van ruim 20.000 vierkante meter werd vorig jaar verkocht voor 94 miljoen euro, maar wel onder voorwaarde dat hij er tot zijn dood zou mogen wonen. Hij stierf in het bijzijn van zijn vier kinderen en zijn 31-jarige vrouw Chrystal Harris.

Graf

In 2009 liet Hefner weten dat hij een graf naast Marilyn Monroe heeft gekocht. Hij was enorm gefascineerd door deze vrouw, één van de meest baanbrekende sekssymbolen uit de jaren vijftig. Het was ook Marilyn die als eerste op de cover van zijn tijdschrift verscheen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie