Up 2 Date

Zeven familieleden omgekomen in Marokko na twee ongevallen binnen paar uur

foto: Ter illustratie | EPA
  1. Newschevron right
  2. Zeven familieleden omgekomen in Marokko na twee ongevallen binnen paar uur

Drie kinderen van een Belgisch-Marokkaans gezin zijn in Marokko omgekomen bij een tragisch verkeersongeluk. Twee neven en een tante die in dezelfde auto zaten, zijn ook overleden. Ze waren op weg naar het ziekenhuis om een neef te vervoeren die eerder die dag was verdronken. Dat melden Het Nieuwsblad en HLN.

Fatale excursie

De familie Boujamaoui uit het Belgische Ans was zoals ieder jaar een maand op vakantie in Marokko. Drie van de vier kinderen gingen deze week samen met hun vader en een aantal familieleden uit Marokko op excursie naar de oase van Fint. Dat liep dramatisch af toen de familie besloot te gaan zwemmen in een meer. Een neef verdween daarbij onder water en verdronk. Hulpdiensten probeerden de jongen nog te redden, maar dat was tevergeefs.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Verkeersongeval onderweg naar ziekenhuis

Het lichaam van de overleden neef werd uiteindelijk door de hulpdiensten naar het ziekenhuis van Sidi H'ssine Bennacer gebracht. De ziekenwagen werd gevolgd door de rouwende familie. Die auto, die werd bestuurd door een oom van de drie jongste kinderen van de familie Boujamaoui, raakte tijdens de rit naar het ziekenhuis betrokken bij een tragisch ongeval.

Youssef Boujamaoui (13), zijn broertje Yassin (4) en hun zus Ibtissam (15) kwamen daarbij om het leven. Twee neven die in dezelfde wagen zaten, overleden ook. Een tante raakte zwaargewond en overleed later aan haar verwondingen in het ziekenhuis. Het Nieuwsblad schrijft dat de oom vermoedelijk onwel raakte door emoties, waardoor hij de controle over de auto verloor. Er zouden geen andere auto's bij betrokken zijn geweest.

Moeder en oudste zus niet mee

De moeder en de oudste zus van het Belgische gezin waren niet mee op het dagtripje en waren zodoende niet betrokken bij het ongeval. De vader van het gezin zat op het moment van het fatale verkeersongeluk in de ziekenwagen die de eerder verdronken neef vervoerde.

Ster advertentie
Ster advertentie