Up 2 Date

Confronterend experiment: zo voelt een hond zich in een hete auto

  1. Newschevron right
  2. Confronterend experiment: zo voelt een hond zich in een hete auto

De Dierenbescherming krijgt jaarlijks tientallen meldingen binnen over honden die in hete auto's zijn achtergelaten. Elk jaar sterven er zelfs zo'n tien honden aan oververhitting. Daarom heeft de Dierenbescherming een filmpje gedeeld waarin ze laten zien hoe gevaarlijk het is om in een oververhitte auto opgesloten te zitten.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Dat doet de Dierenbescherming door middel van een experiment. Hondencoach Arvid van Putten laat zichzelf op een warme dag opsluiten in de achterbak van een auto om zo te ervaren hoe het is. Hij blijft, onder toezicht van een ehbo'er, net zo lang zitten tot zijn gezondheid in gevaar komt.

Heet

De buitentemperatuur is op dat moment 26 graden, maar in de auto loopt de temperatuur al snel op tot boven de 40 graden. In korte tijd krijgt de hondencoach last van de hitte en heeft hij moeite met bewegen en ademhalen. Uiteindelijk vallen zelfs de camera's die in de auto hangen uit vanwege oververhitting. Na ruim een halfuur werd het experiment door de ehbo'er afgebroken zodat Arvind geen blijvende schade zou oplopen.

Bel

Zie jij een hond die bij warm weer is achtergelaten in een auto? Bel dan in eerste instantie met de politie (0900-8844) aangezien het om een noodsituatie kan gaan. Mocht de politie je niet verder kunnen helpen, bel dan het landelijke noodnummer 144 om te overleggen wat er moet gebeuren.

Ster advertentie
Ster advertentie