Up 2 Date

Vader valt stalker dochter aan, krijgt 4,5 jaar celstraf

foto: ANP EXTRA
  1. Newschevron right
  2. Vader valt stalker dochter aan, krijgt 4,5 jaar celstraf

De 53-jarige vader Mario H. is in hoger beroep veroordeeld tot 4,5 jaar celstraf omdat hij de stalker van zijn tienerdochter (14) heeft mishandeld. Hij wordt veroordeeld voor poging tot doodslag.

Oudere man

De vader was woest op de 46-jarige Jack S., een ex-tbs'er die probeerde af te spreken met zijn dochter. Mario kwam erachter dat de man zijn dochter lastig viel door op onderzoek uit te gaan op internet. Zijn dochter dacht af te gaan spreken met een 17-jarige Amerikaanse jongen, maar het bleek de veel oudere Jack, afkomstig uit Eindhoven.

Sneeuwschop

Mario waarschuwde de politie, maar die handelde volgens hem te langzaam. De vader van het 14-jarige meisje ging toen zelf op zoek naar Jack S. en vond hem. Hij sloeg minstens vier keer met een sneeuwschop op het hoofd van de ex-tbs'er.

De 'wraakvader' zat al anderhalf jaar in voorarrest. Eerst kreeg Mario H. tien maanden celstraf voor zware mishandeling opgelegd, maar het Openbaar Ministerie vindt dat de vader een zwaardere straf moet krijgen. Voor poging tot moord werd er 6 jaar celstraf tegen hem geëist. Omdat de rechtbank niet bewezen acht dat het hierbij ging om voorbedachte rade, krijgt hij 4,5 jaar celstraf voor poging tot doodslag. Ook moet hij Jack S. een schadevergoeding van 3000 euro betalen.

acceptatie

Mario H. heeft aan zijn ex-vrouw verklaard dat hij accepteert dat hij de gevangenis in moet. "Hij heeft gezegd: 'Als ik 30 jaar moet zitten, dan is dat maar zo. Als mijn kind maar veilig is'."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Op Facebook plaatste Mario H. een bericht na zijn veroordeling: "Lieve vrienden/innen, mochten jullie een tijd niks van mij horen, dan weten jullie waarom. Love jullie."

Ster advertentie
Ster advertentie